Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

God kunst til alle. Politikens særtryk.

15. august til den 15. september 2019 kan man se udstillingen "God kunst til alle. Politikens særtryk." i Nedre og Øvre Foyer.

Det var Politikens chefredaktør Herbert Pundik, der i sin tid græmmede sig over, hvor umuligt det var for almindelige mennesker, at få råd til god kunst. I 1974 besluttede han sig derfor for at trykke helsideskunst i Politiken, og det første var et tryk i tidens ånd, nemlig et værk af Dea Trier Mørch med titlen Oprør. 

Siden fulgte en lang række spændende kunstnere, og i dag har Politikens Galleri næsten 400 særtryk. Fra avispapir gik man over til ark-tryk på kvalitetspapir. Politikens grafiske særtryk bliver fremstillet i nært samarbejde med kunstnerne. Tilsammen giver de et portræt af dansk nutidskunst. Prisen holdes lavt, så alle har mulighed for at stifte bekendtskab med det nyeste kunst. De fleste tryk koster mellem 120 og 230 kroner.

Hvorfor fandt en avis på at mangfoldiggøre kunst? Hvorfor ikke bare nøjes med at mangfoldiggøre holdninger til kunst? Ifølge Herbert Pundik: ”fordi vi lever i en verden, hvor det bliver sværere og sværere at skelne mellem virkelighed og fantasi, facts og fiktion, og det afstumper vores sanse- og føleapparat. Seriøse aviser og kunst er vigtige antistoffer, der modvirker denne proces. Kunsten lærer os at se, den opmuntrer os til fordybelse, den kræver tålmodighed. Kunsten er overfladiskhedens fjende. Den kan bevæge os, skabe eftertanke, udvide vores bevidsthed og bruge både vore sanser og forstand”. Citatet er fra 1974. Det kunne lige så godt være skrevet i 2019. 

Udstillingen er skabt af sammenslutningen af Danske Kunstforeninger i samarbejde med Politikens Galleri.

Cirka 40 forskellige kunstnere er repræsenteret i udstillingen.

 

 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.