Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Allan Lauridsen

23. august til den 2. oktober 2018 udstiller Allan Lauridsen malerier og teaterfigurer i Nedre og Øvre Foyer. Allan Lauridsen er teatermenneske og har siden 1970’erne beskæftiget sig med projektledelse, forestillingsledelse og turnéledelse. 

Allan Lauridsen har arbejdet på alle de store teatre i Danmark. Han var i en årrække ansat på Aarhus Teater og på Det Kongelige Teater. I de senere år har Allan Lauridsen også for alvor kastet sig over maleriet, hvor han viser, at han er et passioneret teatermenneske. 

Allan Lauridsen skriver selv om sin kunst:

Fra barns ben har jeg været draget af teater som kunstart, og teatret blev min skæbne som voksen. Jeg elsker taleteatret såvel som det musikalske univers. Historiefortællingen, dramaturgien og scenografien, kunstnernes forberedelser, den nøgne scene, den komplicerede teknik, lys og lyd. 

Spændvidden fra virkelighed til uvirkelighed, fortid, nutid og fremtid i ét nu. Mine malerier er et ønske om at indfange, fokusere, fastholde og forevige øjeblikke, som reflekterer og formidler eksempler på det æstetiske nærvær, der findes i de sceniske rum, dét tidløse visuelle udtryk, som fortæller en hel historie, som, om end øjeblikket er rykket ud af sin sammenhæng, formidler billeder i vores bevidsthed, der maner til refleksioner. 

Stilen er figurativ, teatralsk med personer i dramatiske situationer. Mine figurer afspejler på en anderledes måde eksempler på de sceniske arketyper. Inspirationen er poesien og glæden.

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.