Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Mette Mailund Strong

Fra den 20. februar til den 27. marts 2019 udstillinges værker af Mette Mailund Strong i Øvre og Nedre Foyer. 

Mette Mailund Strong er uddannet grafiker og billedkunstner og har siden 1997 arbejdet professionelt som billedkunstner. Hun har udført adskillige opgaver i både privat og offentlig regi og udstillet i gallerier og kunsthaller og har solgt sine værker i både ind- og udland.

Hun er medlem af BKF, ProKK, Spor Kunsten, faktor13.dk og sidder i bestyrelsen for Spor Kunsten og i kulturrådet i Silkeborg Kommune.

Rejser og ophold i udlandet danner en rød tråd gennem hele hendes liv og virke og det er bl.a. inspiration fra de mange rejser, forskellige kulturer og ikke mindst den vestjyske natur, med de store vidder og høje himle der i høj grad er inspirationen i hendes kunst.

Ved at kombinere den klassiske ornamentik med mønstre og gentagelser fra det moderne liv, udnytter hun på en finurlig og underfundig måde ornamentikkens uendelige muligheder, som symboler på individets og samfundets rutiner og traditioner.

Mennesker og begivenheder passerer gennem vore liv, sætter spor og aftryk i os, mærker os - på godt og ondt, og det er lige præcis dét hendes værker drejer omkring: livet, sporene og kontrasterne.

Tom Jørgensen, forfatter og redaktør på Kunstavisen skriver: I Bruce Chatwins bog ”Drømmespor” fra 2001 hører vi om, hvordan den australske urbefolkning i årtusinder har sunget sig vej gennem det enorme kontinent. I stedet for at benytte sig af et kort har man altså med nedarvet lærdom digtet sig gennem og identificeret sig med landskabets kendemærker. En unik sammensmeltning af kartografi, poesi, sang, kunst og religion. Men også en sammensmeltning, der, lader Bruce Chatwin os forstå, er ved at forsvinde i den moderne højteknologiske verden.

Mette Mailund Strong benytter sig på sin egen måde af en lignende strategi. Hendes værker er kort, dels over det konkrete landskab, hun bor i, dels over menneskelige spor i en videre forstand, og dels over de tanker, der kommer intuitivt til hende i selve maleprocessen. Og ligesom hos Chatwins uraustraliere ligner det ikke kort i traditionel forstand. Bygget op af utallige lag af maling genfinder vi i Mette Mailund Strongs billeder spor efter et blads konturer, strukturen i bark, landskabsformer, et åløb, drivende skyer og stynede piletræer såvel som mere normalt ikkepoetiske inspirationskilder: dækaftryk, printplader, bølgepap, våd asfalt og murværk. Kort sagt: alt mellem himmel og jord og med en særlig interesse for mønstre, hvad enten det drejer sig om en dansk knipling, en kakkel fra et muslimsk tempel eller et dæks zigzag-striber.

Verden er fuld af indtryk, nære som fjerne, konkrete som drømte, og Mette Mailund Strong viser os, at den er smuk. At vi ikke skal tænke så meget over det, men nyde livet. Her og nu. Der er noget smittende og besættende over malerierne. Det er værker, som man konstant opdager nye sider i. Nye lag. Nye betydninger og associationer. Det er værker med en indre styrke, som er Mette Mailund Strongs helt egen. Det er værker, som river en op af rutinens døs og vækker sanserne til live igen. Det er betagende.

På udstillingen i Kulturhuset kan ses maleri på lærred, værker på- og af papir og grafik.

 

 

 

 

+ Vis opslag

Kulturhusets Børneklub

Kulturhusets Børneklub er et tilbud til alle søde, seje og sjove børn i alderen 3-12 år. Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at blive medlem og så får man en masse gode ting: en flot velkomstpose, et badge der giver gratis popcorn, hver gang man er i biografen, klistermærker og samlekort, så man kan samle sig til fribilletter, konkurrencer, medlemstilbud og en lille overraskelse på sin fødselsdag. Indmeldelse sker i Biografskranken i åbningstiden.