Arrangementer Biograffilm
+ Vis opslag

Fotokonkurrence

Send os dit bedste billede af Kulturhuset. Det kan være indvendigt eller udvendigt, nat eller dag, helhed eller detalje. 

Hver måned udvælger vi en vinder og præmierer med fribilletter. Man deltager ikke kun i den måned man indsender, men så længe konkurrencen løber.

Send billeder til os på info@kulturhuset-skanderborg.dk

Husk at angive navn, kontaktinfo og evt. kommentarer. Vinderne får direkte besked og vi forbeholder os ret til at bruge/offentliggøre indsendte fotos. 

+ Vis opslag

Thomas Dausell

4. april til den 21. maj 2018 vises udstillingen "Silvered" af Thomas Dausell.


"Betragt modgangen som brolægning for fremgang" August Strindberg


Thomas Dausell er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og DJK i Aarhus. Han siger selv om udstillingen:

"I 2013 døde min far.

Det har siden stået mig klart, at jeg på et tidspunkt skulle lave et kunstværk, hvor jeg fik mulighed for at forholde mig til det at miste ham.

Om det er en bearbejdning af sorgen eller en hyldest til ham og det han stod for, ved jeg ikke. Men da han altid har fyldt meget i mit liv, føles det uundgåeligt, at jeg skulle lave dette kunstprojekt.  

Min far er vokset op i Skanderborg, og da jeg fik invitationen til at udstille i Kulturhuset, var det oplagt, at det skulle være nu.

Jeg har på mange måder gået i min fars fodspor, i hvert fald, når det drejede sig om kunst. Vi er begge kunstnere og har brugt en stor del af vores liv på at undervise i kunst. Vi har samme forståelse for tingene og som kunstner, havde jeg en ven i min far. Vi kunne, uden at sige ret meget, kommunikere om kunsten. Når vi var på kunstture sammen, var vi et godt makkerpar, som sjældent var uenige om hvad vi synes godt om og hvad vi absolut ikke kunne lide. Vi var på kunstfillosofisk bølgelængde.

Da han døde, døde ikke bare min far og en god ven, men et menneske, som jeg havde et “rum” sammen med, der var helt unikt.

Efter hans død skulle jeg bearbejde det, at jeg nu står alene med det rum. Det er faktisk som om, at jeg efter hans død, på den ene eller anden måde er blevet sat fri. Det er som om, at det fællesskab jeg havde med ham også holdt mig fast på et sted, hvor min kunstpraksis ikke kunne udvikle sig.

Min far var nemlig også en hård kritiker og han havde sine indre kampe. Han var en mand, som man godt kunne slå sig på, hvis man mødte ham på den forkerte dag. Dette er ikke en side, som jeg deler med ham på samme måde som kunsten, så derfor har dette værk til Skanderborg Kulturhus flere vinkler og indgange.

Silvered er en afslutning af noget der ikke er mere. Silvered er en begyndelse på noget nyt, Silvered er en indkapsling af noget man aldrig kommer til at glemme."

 

 

 

 

+ Vis opslag

Nem billetbestilling

Hent Biografens app og få nem adgang til program, reservation og køb af billetter. Søg på "Biografen Skanderborg" til både iPhone og Android.