Arrangementer Biograffilm

Hanne Skyum

3. oktober til den 14. november udstilles værker af Hanne Skyum i Nedre og Øvre Foyer.

Billedkunstner Hanne Skyum er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 1983-87. Hanne Skyum udtrykker sig gennem store vævede billeder, trærelieffer og træsnit. Hun har utallige udstillinger bag sig, har udført en række større udsmykninger, og som væver er hun en af de få, der har fået til opgave at skabe messehagler og altertæpper. På udstillingen i Kulturhuset er det imidlertid farvetræsnit og trærelieffer, der især indtager vægfladerne. 

Hanne Skyum er naturmenneske, men det er ikke sommerens farver i de sydfynske syrenhegn, der fascinerer hende. Hanne Skyums motivkreds er bundet til efteråret og vinteren, ikke til middagssolens lys, men til morgendæmringen og aftenskumringen, hvor træernes grene og rødder bliver til levende organismer. Organismer, der griber ud efter hinanden, forsvinder i dybet eller rækker op mod lyset og de fugleflokke, der kredser om trækronernes grafiske netværk i baner, der ikke er afstukket af mennesker, men styret af naturens egne kræfter. 

En skumringstur i skovene omkring Skanderborg kan være en fin optakt til efterfølgende at opleve Hanne Skyums stemningsfulde billedunivers i Kulturhuset.

Selv siger Hanne Skyum om sine værker:

Til indholdet griber jeg fra alt, hvad jeg møder og som fanger mit øje. Naturen har hovedrollen med sine organiske træ- og rodformer, krogede og stringente, krøllede, nedgroede og himmelstræbende. Lyset der blænder eller gør synet langt. Nordiske landskaber og de sære og oplagte hverdagssyn, som jeg prøver at formulere og kalde frem i nye abstraktioner”.