UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

10. maj – 23. maj: Sløngeldage
25. maj – 20. juni: Kamilla Askholm Jørgensen
21. juni – 10. august: Mona Dam
11. august – 29. september: Den blå udstilling. Lotte Kejser, Lotte Neupart og Susanne Beck
30. september – 14. november: Karin Munk
15. november – 3. januar: Marianne Thingholm

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

I forbindelse med Sløngeldage udstilles der Ole Lund Kirkegaards illustrationer.

Mette-Kirstine Bak (f. 1968) er uddannet på Designskolen i Kolding i 1997. Hun har blandt andet illustreret nogle af Ole Lund Kirkegaards skønne historier, som Dragen, Sæbekasse-bilen, Tøsefælden, Sommerferie, Frække Friderik og Kikkebakke Boligby. Det er originale illustrationer fra disse bøger der udstilles.

Udstillingen kan ses i Nedre Foyer fra den 10. til den 23. maj 2022.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech