Arrangementer FILM I BIOGRAFEN

Om Kulturhuset

Skanderborgs kulturelle midtpunkt
Kulturhuset er smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på byens hovedstrøg. Her er de perfekte rammer for alskens aktiviteter: koncerter, teater, foredrag, møder og konferencer, kunstudstillinger og meget, meget mere. Kulturhuset rummer også en biograf og en café.

Kulturhuset er sammenbygget med Skanderborg Bibliotek og fremstår som en helhed med fælles hovedindgang og foyerområde. Kulturhuset er tegnet af arkitektfirmaet Kjær & Richter og blev bygget i 1998. Kulturhuset blev udvidet i 2014 med arkitektbistand fra gpp arkitekterne.

Kommunen og de frivillige i fællesskab
Huset ejes af Skanderborg Kommune og drives af foreningen Skanderborg Kulturhus med driftstilskud fra kommunen. Foreningen har ca. 300 medlemmer: enkeltpersoner, foreninger og virksomheder. En valgt bestyrelse har ansvar for driften og den daglige ledelse varetages af forretningsudvalget og den ansatte daglige leder.

Siden starten har det været en forudsætning, at huset primært drives af frivillig arbejdskraft, og med en fantastisk indsats fra de mange frivillige er det lykkedes skabe et velfungerende kulturhus og endda øge aktivitetsniveauet år efter år.

I dag står godt 200 frivillige for driften sammen med 2½ ansatte og tilkøb af særlige funktioner. Caféen er tilknyttet gennem forpagtningsaftale.

Kulturhuset er tænkt som hele kommunens hus med et bredt spekter af faciliteter og tilbud til kommunens borgere. Huset har årligt ca. 350.000 besøgende, et tal der har været stærkt stigende over årene siden opførelsen i 1998.

Huset skal bruges og alle kommunens borgere samt gæster fra nær og fjern er velkomne. Kom forbi og nyd de smukke rammer uanset om det er til en stor kulturel oplevelse, for at låne en bog, holde et møde eller nyde lidt godt fra caféen.

Kunst og design
Kulturhuset smyger sig smukt ind i skråningen ned til Skanderborg Sø med en terrænforskel på ni meter. Den samme terrænforskel udnyttede billedkunstneren Eva Kock med sin bronzeskulptur Linien, som med store bueslag startende ved Adelgade fortsætter nedover trappen og plænen for at ende i søen.


Kulturhusets Nedre Foyer er udsmykket med maleriet ”Morgendagens gåder” af Poul Anker Bech og Jane Balsgaards store billedtæppe ”Lyset over Skanderborg Sø”.  I hovedindgangen hænger en stor udgave af Verner Pantons klassiske pendel ”Moon”. Verner Panton præger i øvrigt Kulturhuset med flere klassiske lamper og den eksklusive sofa ”Clover Leaf”.

Nyest er scenetæppet i Store Sal. Tæppet er designet af billedkunstneren Eske Kath og lavet af Priebe Sceneteknik. Der er benyttet 100 % uldstof i 14 forskellige farver til motivet. Scenetæppet er doneret Kulturhuset af Ny Carlsbergfondet i 2016.  undefined   undefined