KUNST

Fredag den 1. februar 2013 kunne Kulturhuset Skanderborg løfte sløret for et længe barslet projekt: et permanent kunstværk skabt af billedkunstner Jane Balsgaard. Værket hedder ’Lyset over Skanderborg Sø’ (480 x 980 cm) og er skabt specifikt til Kulturhusets Nedre Foyer.

Projektet tog sin start for 11 år siden, hvor Kulturhusets udstillingsudvalg fik idéen til et permanent værk til foyeren. Maleren Poul Anker Bech, der også er repræsenteret med et værk i Kulturhusets foyer, foreslog Jane Balsgaard som et godt bud. Udstillingsudvalget valgte i første omgang at lave en udstilling med Jane Balsgaard for at se, hvordan hendes værker passede ind i Kulturhuset. Det blev til udstillingen ’Aqua’ (2002), som dannede grundlag for, at Kulturhusets Udstillingsudvalg inviterede Jane Balsgaard til at komme med et forslag til en permanent udsmykning af nedre foyer. Resultatet blev ’Lyset over Skanderborg Sø’, som både leder tankerne hen på søens bølger og himlens skyer. Hensyn til akustik og brandforhold efterlod et begrænset materialeudvalg. Værket er derfor blevet skabt på brandhæmmede skibsgulvtæpper – og kombineret med bemaling får værket karakter som gobeliner. Kunstværket er blevet til ved hjælp af en lang række fonde.

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset. Udstillerne er både ukendte og kendte danske kunstnere samt enkelte internationale kunstnere, og der er normalt tale om salgsudstillinger, så det er muligt at købe kunst med hjem. Udstillingsgruppen indkøber også selv udvalgte kunstværker fra de løbende udstillinger og hvert andet år afholdes der auktion over den indkøbte kunst.

Se mere om den aktuelle og de kommende udstillinger her.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnere, der kunne tænke sig at udstille i Kulturhuset, kan kontakte udstillingsudvalget via Anne Bræmer på anne.braemer13@gmail.com eller tlf. 4017 1488.