TILGÆNGELIGHED

Handicapparkering

Der er to parkeringspladser for biler med handicaptilladelser på Parkvej, tættest på Kulturhuset.

Handicaptoiletter

Der er handicaptoiletter i Nedre Foyer og i Øvre Foyer. Elevator kan benyttes.

Teleslynge

Der er installeret teleslynge i Store Sal, Sløngelsalen og Biografen. Der er fuld dækning i Biografen. Klik på nedenstående for at se, hvor man får bedst udnyttelse af teleslyngen i Store Sal og Sløngelsalen.
Teleslynge – Store Sal
Teleslynge – Sløngelsalen

SubReader

I Biografen er der installeret SubReader, der kan læse undertekster op via mobiltelefonen. Yderligere info på https://subreader.dk

Kørestol og ledsager i biografen

Der er reserveret to pladser til kørestole i biografen. Kørestolspladser kan ikke bestilles online, men kan reserveres ved henvendelse i skranken.

Biografen tager imod det officielle ledsagekort udstedt af Danske Handicaporganisationer. Pladser til ledsagere kan reserveres online, men ordren skal betales ved henvendelse i skranken. Medbring ledsagekort.

Kørestol og ledsager til arrangementer

Kørestolspladser

Til arrangementer med nummererede pladser:
I Store Sal er der reserveret 11 pladser til kørestolsbrugere og deres ledsagere. Pladserne er placeret på række 20 bagerst i salen, da det er her man kommer ind i salen. Rækken består af løse stole, der kan fjernes, så der er plads til både kørestolsbrugere og ledsagere.

Pladserne er reserveret til kørestolsbrugere. Række 20 er derfor blokeret, hvis du forsøger at købe en almindelig billet til et arrangement med nummererede pladser.

Hvis du ikke har ledsagekort, kan du købe to kørestolspladser. Én til kørestolsbrugeren og én til en anden gæst. Hvis I er flere der følges, må resten af selskabet sidde et andet sted i salen, så I ikke spærrer for andre kørestolsbrugere.

Kørestolspladser kan bestilles sammen med ledsagerbilletter. Hvis du skal bruge flere billetter til arrangementet, skal disse bestilles i en ny ordre.

Til arrangementer med unummerede pladser:
Til arrangementer med unummerede pladser skal du også købe en kørestolsplads. På den måde er vi sikker på, at der er plads til kørestolen.

Kørestolsbilletter kan bestilles i kombination med alle andre billettyper ved unummererede pladser. Du kan altså købe en kørestolsplads, en ledsagerbillet og standardbilletter i én ordre.

Køb af kørestolspladser:
Hvis du har behov for en kørestolsplads, kan du skrive en mail til info@kulturhuset-skanderborg.dk med dine kontaktoplysninger (husk telefonnummer). Skriv i mailen at du ønsker at kunne bestille en kørestolsplads. Vi sender en personlig rabatkode til dig, så du selv kan bestille dine billetter online.

Du kan også købe kørestolspladser på Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Ledsagekort

Vi tager imod det officielle ledsagekort udstedt af Danske Handicaporganisationer. Ved forevisning af kortet kan ledsageren opnå gratis entré til stort set alle arrangementer i Kulturhuset. Der kan være enkelte undtagelser, fx ved velgørende arrangementer eller arrangementer med spisning.

Ledsagerbilletten skal købes sammen med en anden billet. Ledsagekortet skal fremvises ved indgangen.

Hvis du har behov for at bestille en gratis ledsagerbillet, kan du skrive en mail til info@kulturhuset-skanderborg.dk med dine kontaktoplysninger (husk telefonnummer) og et billede af ledsagekortet. Vi sender en personlig rabatkode til dig, så du selv kan bestille din billetter online.

Du kan også købe ledsagerbilletter på Skanderborg Kommunes Biblioteker. Husk ledsagekortet.

Kørestolsplads og ledsagekort

Hvis du har behov for både en kørestolsplads og har ledsagekort, gælder ovenstående selvfølgelig også. Skriv en mail til info@kulturhuset-skanderborg.dk med dine kontaktoplysninger (husk telefonnummer) og et billede af ledsagekortet. Skriv i mailen at du både skal kunne bestille en kørestolsplads og en ledsagerbillet. Vi sender en personlig rabatkode til dig, så du selv kan bestille dine billetter online.