UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Hvis du gerne vil udstille i Kulturhuset
Kunstnere til husets udstillinger udvælges af udstillingsudvalget. Læs mere om formalia og muligheder her og send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

4. april – 12. maj 2024: Lucie Payoux

29. maj – 27. juni 2024: Ulla Scheinemann

28. juni – 13. august: Christian Daugaard

Der tages forbehold for ændringer.

Oversigt over tidligere udstillinger i Kulturhuset.

Aktuelle udstillinger

Bodil Porse udstiller i Kulturhuset Skanderborg

Under titlen ’Portræt & relationer – Alene og i fællesskabet’ udstiller billedkunstner Bodil Porse i Kulturhuset Skanderborg fra den 19. februar til den 3. april 2024.

Bodil Porse fortæller om udstillingen:

”I værkerne til udstillingen har jeg arbejdet med overskriftens tema som omdrejningspunkt, altså, Portræt & Relationer, – alene og i fællesskab, samtidig med at jeg også har været optaget af, hvor meget og hvor lidt, hvordan og hvorfor, og for hvilke meninger og betydninger, der ligger i det indholdsmæssige. Og i de mange kompositoriske og koloristiske valg, – som er nødvendige for at få det enkelte maleri til at fungere, men også for at komme frem til at udtrykke det, som jeg egentlig har forestillet mig.

Nogle gange sker disse processer helt ubemærket og andre gange skal der afprøves meget og vurderes endnu mere. Fokus har været på de menneskelige og sociale relationer, på det udefinerbare, på interaktionen og det psykologiske rum. På øjeblikke i relationernes mangfoldighed, på stemninger, på nuet i bevægelse, på det grafiske, på mørket og lyset, og ikke mindst på det visuelle udtryk og farvernes indbyrdes forhold.”

Bodil Porse arbejder med det hjemlige og det lokale miljø, med portrættet og relationer, det hverdagsagtige, og gentagelser. Hun prøver i sine værker at spejle det, som foregår i sig selv og i sin samtid på en reflekteret og undersøgende måde. Hun arbejder med kompositionen, farverne og de følelsesmæssige stemninger.

Læs mere om Bodil Porse her:

Instagram: bodilporse59

Der er fernisering mandag d. 19. februar kl. 17.00. Kunstneren vil være til stede. Alle er velkomne.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech