UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret Kulturhuset af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

8. juni – 15. august 2021: Katharina Welper
17. august – 1. oktober 2021: Külli Suitso

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Fra den 8. juni til den 15. august 2021 kan man opleve en udstilling med værker af den brasilianske billedkunstner Katharina Welper.

Katharina Welper har været præsenteret på den censurerede udstilling ”Spring” i Kunsthal Aarhus. Katharina Welper var repræsenteret med et videoværk – en 1,5 minutter lang videooptagelse, hvor hun broderer på et historisk linned under vandet ud for Venezuelas kyst. Linnedbroderiet er et af de værker, der bliver vist på udstillingen i Kulturhuset.

I 2014 udvalgte Rios Nationalhistoriske Museum Katharina Welper til at designe fem borde til udstillingen ”this is a table”, blandt nogle af de mest kendte designere i Brasilien. I den forbindelse blev Katharina Welpers fokus design og nonfigurativ keramisk mosaik. Siden har Katharina Welper orienteret sig mod meget forskellige kunstgenre. Hendes keramiske mosaikker er blevet mere figurative, og hun arbejder bredt med malerier, på lærred og træ og med pinhole fotos.

Katharina Welper bor nu i Skanderborg, men har boet det meste af sit liv i Rio, Brasilien. Katharina Welper er uddannet i historie og kunst fra universitetet i Rio og har specialiseret sig i kunst og kultur. Hun har arbejdet med skulpturel kunst siden 2005 og været repræsenteret på vigtige udstillinger både i Brasilien, Frankrig og USA – og nu i Kulturhuset Skanderborg.

Udover linned brodereriet fra ”Doméstico Perverso”, er der udstillingen i Kulturhuset eksempler på Katharina Welpers figurative keramiske mosaikker, store malerier på lærred med nonfigurative motiver som illustrerer mødet mellem kultur og natur. Måske inspireret af den vilde brasilianske natur. Der er også Pinhole billeder (boxkamera), der er den simpleste form for fotografi, hvor billedet skabes over tid ved at lyset kastes gennem et lille hul på en lysfølsom film.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech