UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

31. marts – 7. maj: Morten Barker (Nedre Foyer)
31. marts -20. maj: Kulturhusets fotogruppe (Øvre Foyer)
8. maj – 20. maj: Sløngeludstillling (Nedre Foyer)
22. maj – 18. juni: Marie Boesen
22. juni – 16. august: Noelia Solvez
17. august – 28. august: Ditte Lyngkær Pedersen 
29. september – 14. november: Nanna Riis Andersen
15. november – 2. januar 2024: Nirvi Bennich

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Udstillingen “Imellem landskab, By & Tid” med fotostater af Morten Barker.

I 2018 fik Morten Barker til opgave at udsmykke de hvide vægge på Fælleden med fotokunst med motiver fra Skanderborg Kommune. Valget faldt på Morten Barker, fordi landskabet er centrum for meget af hans arbejde, og fordi han insisterer på, at det kan opleves og begribes på forskellige måder på en og samme tid.

Morten Barker bad om et års produktionstid, så han kunne få tid til at komme omkring landskaber i hele kommunen og dermed også få mulighed for fotografere de valgte motiver på alle årstider. Resultater blev 40 fotostater i farver. Værkerne er montager, i nogle tilfælde af Morten Barkers egne fotografier. Men oftest er det et af Morten Barkers fotografier, der indgår i en montage med fx arkivfotos, luftfotografier eller gamle malerier. På den måde får motiverne en overraskende drejning, der i mange tilfælde også giver værkerne en historisk dimension.

De fleste af Morten Barkers fotostater er ikke tilgængelige for besøgende på Fælleden. Kulturhusets udstillingsgruppe har derfor taget initiativ til, at man nu kan se 18 af de 40 fotostater i den periode, hvor Kulturhuset fejrer sit 25 års jubilæum. Det er derfor også tænkt som en markering af, at Kulturhuset trækker sit publikum fra hele kommunen. Da det ikke har været muligt at låne værkerne fra Fælleden, er de 15 motiver blevet nedskaleret til et mindre format.

Morten Barker, der er bosat i Gammel Rye, er uddannet i England på Surrey Institute of Art and Design 1998-2001. Han har en række solo- og gruppeudstillinger bag sig og har solgt værker til Statens Kunstfond.

Udstillingen kan ses i Nedre Foyer fra den 31. marts til den 7. maj 2023.

Udstillingen “In Concert” med værker af Kulturhusets fotogruppe

Udstillingen “In Concert” består af otte fotografier i stort format fra koncerter i Kulturhuset. Kulturhusets fotogruppe har i de otte fotografier prøvet at fange stemningen, kunstnerne, dynamikken og showet på scenen. Opgaven har varieret meget med de forskellige musikalske genrer. Fra stærke lyseffekter og stor sceneaktivitet i en rockkoncert til den stemningsfulde enkle belysning og ro, når der er klassisk på programmet. Husets koncerter spænder vidt.

Kulturhusets fotogruppe udgøres af fire frivillige erfarne fotografer, som med deres kameraer på skift skaber materiale til Kulturhusets billedarkiv.

Udstillingen kan ses i Øvre Foyer fra den 31. marts til den 20. maj 2023.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech