UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret Kulturhuset af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

1. oktober – 14. november 2021: Jeppe Lauge
15. november 2021 – 3. januar 2022: Lisbeth Bachman

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Fra den 17. august til den 30. september 2021 kan man opleve en udstilling med værker af billedkunstner Külli Suitso.

Külli Suitso er født i Tartu, Estland 1974. Hun kom til Danmark i 2004. Militære hjelme gjorde sit indtog i Külli Suitsos malerier, da Rusland invaderede Krim i 2014. Hun malede i alt 37 motiver med hjelme. Efterfølgende ville hun arbejde med noget mere skrøbeligt, sårbart, hudløs ærligt, gennemsigtigt. Hun ville male en gennemsigtig hjelm.

Külli Suitso siger selv om projektet:
Jeg fik problemer med at få lavet modellen. Prøvede alt muligt. Til sidst lavede jeg en udvendig form af ler og en indvendig form af ler, hældte polyestervoks ind, og da den var tør, opløste jeg leret i varmt vand. Resultatet blev modellen til en NÆSTEN GENNEMSIGTIG hjelm.
På min rejse mod idealet – den helt GENNEMSIGTIGE HJELM – hører jeg nogle ord fra Bibelen:
Men denne skat har vi i lerkar, for at den overvældende kraft må være fra Gud og ikke fra os selv.
På alle måder er vi trængte, men ikke indestængte, tvivlrådige, men ikke fortvivlede, forfulgte, men ikke forladte, slået til jorden, men ikke slået ihjel.
Jeg genkendte noget, som jeg har rigtig svært ved at sætte ord på.
Så, min rejse mod DEN HELT GENNEMSIGTIGE HJELM fortsætter.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech