UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

18. august – 28. september: Ditte Lyngkær Pedersen
29. september – 14. november: Nanna Riis Andersen
15. november – 2. januar 2024: Nirvi Bennich

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuelle udstillinger

Ditte Lyngkær udstiller i Kulturhuset Skanderborg

Fra den 18. august til den 28. september udstiller billedkunstneren Ditte Lyngkær i Kulturhuset Skanderborg.

Udstillingen består både af helt nye værker i glas og metal skabt til vinduerne i Kulturhuset, samt ældre værker med cyanotopi på papir, tekstil og glas. Cyanotopi er en fotografisk teknik fra 1800tallet, hvor lysfølsom væske påføres papir, tekstil eller glas således at man kan lave aftryk af genstande eller negativer ved at eksponere det for direkte sollys, hvorefter det fremkaldes i vand, så det fremkalder en blå farve.

Til udstillingen i Kulturhuset har kunstneren skabt nogle stedspecifikke værker til de store flotte vinduespartier med inspiration i glasset, tankens og øjets evne til at skabe refleksioner.

Der er fernisering fredag d. 18. august kl. 17.00. Kunstneren vil være til stede. Alle er velkomne.

www.dittelyngkaer.com

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech