UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

22. juni – 10. august: Mona Dam
11. august – 29. september: Den blå udstilling. Lotte Kejser, Lotte Neupart og Susanne Beck
30. september – 14. november: Karin Munk
15. november – 3. januar: Marianne Thingholm

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Udstillingen “Ornamental Identity” med værker af Mona Dam.

Udstillingen “Ornamental Identity” fokuserer på geometri/ornament/ mønstre. Mona Dam arbejder med oliemaleri i ret store formater. På en baggrund med koloristiske farver bliver der lagt en konstruktion/mønster af flerfarvede streger. Den spændende og undersøgende del af arbejdet ligger i opbygningen af mønstret som bevæger sig i forhold til baggrundsfarverne. Nogle gange som tredimensionelle udtryk. Det samme motiv afløses af et nyt i nysgerrigheden af, hvad der sker når baggrunden ændrer sig.

Geometri har man kendt siden oldtiden, de geometriske former er indlejret i hele vores materielle verden som man således kender fra græsk jernalder som kaldes den geometriske periode, ligeledes i islamisk kunst  er geometriske mønstre helt essentielle dekorationselementer. Gennem geometri opdager vi den naturlige proportion, balance, harmoni der findes overalt i den klare virkelighed og i hverdagslivet. Geometri er dybt rodfæstet i vores cellehukommelse og i universet omkring os. I gamle dage var matematik både en hellig videnskab og en kunst der rummede såvel det guddommeliges som det naturskabtes hemmeligheder. Geometri beskrives også i planeternes baner og cyklusser. For eksempel skaber Venus gennem en 8 årig periode et smukt mangebladet mønster, når det ses i perspektiv fra jorden.

Mona Dam er billedkunstner og maler. Hendes malerier er koloristiske og stærkt ekspressive abstraktioner, der befinder sig i et felt mellem billedet som flade og billedet som tegn. Mona Dam er uddannet fra Århus Kunstakademi 1975-78 og Det Jyske Kunstakademi 1980-85.

Udstillingen kan ses i Nedre Foyer fra den 22. juni til den 10. august 2022.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech