UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

15. november – 2. januar: Marianne Thingholm
3. januar – 20. februar: Lis Bramsen
21. februar – 30. marts: Uffe Christoffersen og Annette Hoff-Jessen
3. april – 7. maj: Jubilæumsudstilling
8. maj – 20. maj: Sløngeludstillling
21. maj – 18. juni: Marie Boesen

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Udstilling med værker af billedkunstner Marianne Thingholm.

Billedkunstner Marianne Thingholm er uddannet fra det Jyske Kunstakademi, Aarhus Kunstakademi og Den Grafiske Skole. Hun arbejder oftest ud fra fotografisk materiale. I denne udstilling er det billeder, som viser, hvad der optager hende mest for tiden. Udstillingen vil fokusere omkring to emner, Magtens Rum og Privaten. I Magtens Rum printer hun fra nettet og i Privaten er det fotos fra gamle familiealbum der er udgangspunktet.

Magtens Rum
Verdenspressens fotos ved statsbesøg verden over, er som skåret over samme læst. De er visuelt forførende, ofte symmetriske og altid ultraiscenesatte. Og vi er, på sikker afstand, inviteret med i det øjeblik der bliver knipset. Et håndtryk, en magtbefæstelse. Et show i ceremoniel pomp. Marianne Thingholms stoflige malerier afbilder statsbesøg med anonyme figurer i stærkt ornamenterede rum. Krummelurer, pynt, forgyldninger, og staffage er tilsyneladende lig med storhed og en væsentlig del af magtens sprog. I nogle af billederne opløses rummene i mønstre, som i blomstermalerierne, hvor opsatserne som store ornamenterede former har overtaget hele billedfladen.

Privaten
De fleste kan huske det hjem man voksede op i som barn. De rum og det møblement, men også stederne man færdedes. På de små veje, mellem husene og under buskene. For ikke at tale om festerne eller ferierne hos ens bedsteforældre. Man var nysgerrig og oplevede tingene tæt på og sansede. Det kunne også vende om og blive lidt for overvældende. Hvem har ikke været alene hjemme og husker lydene og de urolige skygger? Privaten er hjemstavns billeder tæt på. Der vil, som i glemslen, være et gennemgående tema nemlig: tomrum!

Udstillingen kan ses i Nedre Foyer fra den 16. november 2022 til den 2. januar 2023.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech