UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) og “Papir Objekt” (2002) begge af Jane Balsgaard samt maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Hvis du gerne vil udstille i Kulturhuset
Kunstnere til husets udstillinger udvælges af udstillingsudvalget. Læs mere om formalia og muligheder her og send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

14. august – 1. oktober 2024: Mathias Riis Andersen

2. oktober – 12. november 2024: Mette Røgild

13. november – 2. januar 2025: Linda Falkesgaard

Der tages forbehold for ændringer.

Oversigt over tidligere udstillinger i Kulturhuset.

 

Aktuelle udstillinger

Udvalgte værker af billedkunstner Christian Daugaard

Fra den 28. juni til den 13. august udstiller Christian Daugaard i Kulturhuset Skanderborg. Der er fernisering på udstillingen den 28. juni kl. 17.00-18.00.

Christian Daugaard er autodidakt kunstner og har atelier i hjemmet i Gl. Rye. Hans malerier består af scenarier, der udfordrer beskueren til at finde en mening med værket. Det er ment som en gåde, der kun kan løses af beskueren, hvis man giver sig hen til værket. Gåderne skaber han ved at lave kompositioner, der ofte har en rumfølelse, som kan symbolisere oplevelser eller betragtninger af situationer og følelser. Det kan også være en politisk kommentar eller gentagende at stille spørgsmål til menneskets distancering fra naturen.

Her er en kunstner, som leger, eksperimenterer og elsker at give sig selv nye udfordringer. Hans stil formår at forene det rå og det forfinede med en god portion realisme. Han er en kunstner i evig udvikling og favner mange forskellige stilarter.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech