UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret Kulturhuset af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til udstillingsudvalget.kulturhuset@gmail.com, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

6. januar – 20. februar: Tor Birk Trads
21. februar – 30. marts: Maja Wibling

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Udstillingen “Til mine dages ende” med værker af dokumentarfotograf Tor Birk Trads.

Det er flere og flere forundt at blive rigtig gamle og at have levet et langt liv. Udstillingen er en fotografisk fortælling om livets udtoning og om, at nå dertil, hvor rejsen synes fuldendt. Fotografen har undersøgt virkeligheden, som den ser ud, når man har levet næsten et århundrede. Gennem sit møde med ni forskellige mennesker, i alderen 92-99 år, tager fotografen os med ind i deres hverdag og tanker om livet. Hvad vil det sige, at have levet et helt liv, og stadig leve? Og hvordan er det, at være klar til, at livet slutter?

Udstillingen er en invitation ind i de allerældstes verden, som fotografen har oplevet den. Fortællingen rummer livsvisdom, varme, nostalgi, ro, vemod og glæde. Som beskuer opfordres man af værkerne til at forholde sig til og reflektere over sit eget liv.

I udstillingen kombinerer Tor Birk Trads portrætter og hverdagsbilleder fra 2020 og 2021, optaget på et analogt mellemformatkamera, med gamle sort/hvid-billeder fra de ældres fotoalbummer. Kombinationen af de nye og gamle fotografier minder os om livets fortid, nutid og fremtid – og giver et nyt perspektiv på de tusindvis af billeder, der tages hver dag i forsøget på at dokumentere og huske vores liv. I udstillingsrummet er der også en lyd-installation, hvor det er muligt at lytte til udvalgte klip fra Tor Birk Trads samtaler med de ældre.

Ved udstillingen kan man desuden se (og købe) den bog, der er en del af projektet.
Projektet er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn og Politiken-Fonden.

Tor Birk Trads (f. 1986) er prisvindende fotojournalist og arbejder til daglig som freelance fotograf for forskellige medier, organisationer og virksomheder. Ved siden af freelancearbejdet beskæftiger han sig med større projekter, der kredser om mennesket og de rammer, der omgiver det. Tor Birk Trads er bosat med sin familie i Svejstrup.

Udstillingen kan opleves i Nedre Foyer til den 20. februar 2022.

Lyset over Skanderborg Sø
“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
Morgendagens gåder
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech