UDSTILLINGER

Kulturhusets prydes af en række permanente kunstværker, herunder billedtæppet “Lyset over Skanderborg Sø” (2013) af Jane Balsgaard og maleriet “Morgendagens gåder” (1998) af Poul Anker Bech i Nedre Foyer.

Scenetæppet i Store Sal er skabt af billedkunstner Eske Kath. Scenetæppet er lavet af Priebe Sceneteknik og er doneret Kulturhuset af Ny Carlsbergfondet i 2016. Udendørs kan man opleve Eva Kocks brocheskulptur Linien (1998).

Udover de permanente værker, så sørger de frivillige i udstillingsgruppen for at arrangere løbende udstillinger i Nedre og Øvre Foyer, så der altid er spændende kunst at kigge på i Kulturhuset.

Kulturhuset er et levende hus med masser af aktivitet, hvilket betyder at der nogle gange vil være arrangementer, der forhindrer fri tilgang til kunstværkerne. Går du efter at se en konkret udstilling på et bestemt tidspunkt, så kontakt gerne Kulturhusets kontor først, for at sikre at værkerne er tilgængelige.

Kunstnerne der udstiller i Kulturhuset udvælges af husets udstillingsudvalg. Send en mail til info@kulturhuset-skanderborg.dk, hvis du gerne vil udstille.

Kommende udstillinger

16. september – 1. november 2020: Det blå Tårn
2. november – 13. december 2020: Philip Glazer, Morten Brohammer.
16. december – 30. december 2020: Kulli Suitso

Der tages forbehold for ændringer.

Aktuel udstilling

Udstilling med fire medlemmer af Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn: Stig Weye, Poul Esting, Denis Virlogeux og Lars Pryds.

De fire er hver især anerkendte kunstnere med en omfattende værkproduktion og udstillingsvirksomhed bag sig, men arbejder i forskellige genrer og teknikker.

Stig Weye maler koloristiske narrativer ud fra en rig indre forestillingsverden, hvor hovedinspirationen kommer fra Bibelens fortællinger og livets store spørgsmål.

Poul Esting fortæller sine historier i billedserier, hvor en klar gennemgående farve skaber sammenhæng. Han inspireres især af litteratur og musik, der påvirker den kunstneriske proces.

Denis Virlogeux er en overvejende figurativ maler, som hele tiden flytter sit maleri nye steder hen i en stadig opdagelsesrejse på vej mod et autentisk, stemningsmættet udtryk.

Lars Pryds arbejder i grænselandet mellem abstrakt maleri og grafisk collage, ofte med afsæt i stoflighed, typografi eller efterladte objekter, fundet på gaden.

Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn blev stiftet i 2018 og består af i alt 16 kunstnere fra Sjælland, København, Lolland, Fyn og Jylland.

Udstillingen kan ses fra den 16. september til den 1. november 2020.

“Lyset over Skanderborg Sø” af Jane Balsgaard
Scenetæppe i Store Sal af Eske Kath
“Morgendagens gåder” af Paul Anker Bech